När vi var kulturiga och skrämde bort alla med våra stora, glada skratt.

Den tredje dagen i Stockholm började med frukostbuffé och kläder efter väder-val då det faktiskt regnade. Vi tåg t-bana och spårvagn bort till Liljevalchs för att gå på utställning. Det var Hertha Hillfons konst som ställdes ut och för en gångs skull kände jag någonting när jag tittade på den. Tyckte att väldigt mycket var väldigt fint.
Jennifer var snygg i sin fyndade skjorta!
Det var fint att det var så blandade åldrar bland de besökande. Bland annat föräldrar som gick med sina barn och frågade dem vad de tyckte konsten föreställde. Något jag kan tänka mig göra med mina barn om jag får några, det kan nog höja upplevelsen för båda, att höra den andres tankar.
De hade dessutom workshop för barnen precis bredvid fikahörnan.
När vi kikat färdigt tog vi oss till Greasy Spoon för att möta upp en riktig stjärna.
Nämligen Chrissy! Vi träffades ju för första gången i våras när jag var uppe och hälsade på Frida och klickade direkt. Så himla roligt att återförenas. (Vicky, vi saknade ju dig men det vet du <3). Bloggvärlden, internet, öppensinnade människor - I love you.
Vi beställde käk och jag läste ingredienslistan på ginger beer-flaskan.
Och sedan fick vi ut vår mat. Jag åt rösti med rökt lax, pocherade ägg och rödbetshollondaise, mmm. Kan meddela att vi alla hade framme kamerorna samtidigt och satt och vejde för varandra, stod på tå, vinklade tallrikar och koppar.
Mitt underbara sällskap för så himla många timmar. Vi skrattade konstant cirka hela dagen, hade seriöst ont i hela mitt ansikte och skrattade lite till åt att hela restaurangen till slut blivit tom, kanske på grund av vårt dånande garv.
När vi ätit oss mätta var det dags att promenera vidare för att möta upp ytterligare en Stockholmsperson.
Nämligen Fredrika! Det här är Jennifers pojkväns kusin som visade sig vara bäst på minspel och att skratta högt ikapp med oss. Vi hade hela Waynes Coffee's gäster blängande på oss pga hördes nog ut till gatan.
När vi skulle beställa så stod Fredrikas kompis Max i kön, han joinade och var ju också en så himla rolig människa. Vet inte när slumpen förde samman ett så här klockrent gäng senast? Efter ett par timmar behövde vi frisk luft och lite secondhandshopping så vi kramade de två ovanstående männ'skorna hejhej och gick vidare.
De här två urspårade anglofilerna var taggade!
Kände mig hög på livet efter de här timmarna och det var så trist att säga see you later till Chrissy men vi behövde ta en nap innan kvällens planer.
Vi skulle nämligen till Fotografiska och himlen såg ut som en dröm.
Först ut var Inez & Vinoodh och som jag gillade deras bildspråk. De hade dessutom filmer rullandes som en kunde sätta sig och kika på. Hur cool är inte Lady Gaga här btw?
Näst på tur var Nick Brandt som har tagit makalösa djur -och naturbilder. De var verkligen helt breathtaking. Sist ut var Anders Zorn och trots att namnet känns bekant visste jag inte alls vad jag skulle förvänta mig men blev positivt överraskad av hur fint det är med lite knäpp skärpa och brusiga bilder.
När vi bläddrat färdigt bland böcker och posters och how to-böcker i butiken såg himlen ut såhär.
<3
Vi stod ett bra tag och bara insöp den här vyn och kände att det här var ett fantastiskt avslut på denna vistelse.
Så vi styrde stegen mot hotellet igen.
Tack och bock, Stockholm.
Sandra:

Blir så lycklig i själen av att läsa hur ni träffats och funnit varandra. Det ser verkligen ut att ha varit underbara dagar ihop och att skrämma iväg andra med skratt måste ju vara det bästa :)

Svar: Men vilken fin kommentar Sandra! Det är verkligen en ynnest.
Nastasja Thor

Vicky:

fina ni! ja gudars så jag tänkte på er men vi ska ta igen det SÅ himlans sen.

Svar: <3
Nastasja Thor

ISA:

What a daaaay! vad kulturella ni var med, heja! ;) förövrigt måste det vara skönt att hänga med folk som är lika sugna som en själv på att dokumentera allt som görs!? liksom ingen irritation över detta ständiga fotande :))

Svar: Haha ja! Brukar inte förstå något men dessa var så bra! True ;) och så har en någon att dela andras blickar med, hehe.
Nastasja Thor

chrissy:

<3 <3 <3 <3 <3

Svar: <3 du alltså!!
Nastasja Thor

Cornelis Sillanpää:

Verkar som om det var en helmysig dag!

Svar: Det var verkligen en fantastisk dag!
Nastasja Thor

Kommentera inlägget här: