När vi hälsade på elefanterna och jag tog ett beslut

Det blev lite tyst här men vill inte be om ursäkt för det pga har haft så fullt upp med så många fina saker att jag helt enkelt prioriterat bort datorn. Det blir desto fler inlägg med bilder från vad jag haft för mig istället.
En eftermiddag förra veckan när det fortfarande var helt galen värme tog vi en kort promenad ut från lägenheten, över vägen och nerför skogsstigen som går där. Det slingrar stigar åt lite olika håll men vi hade ett speciellt ställe i sikte. 
Nämligen till elefanterna. Detta är vart de håller hus när de inte är ute på "savannen" på djurparken och vi kan gå genom skogen ner till staketet som går runt hela områden och se dem på såhär nära håll. Fick en klump i magen. Inte konstigt eller bara konstigt, det är nog helt olika vad folk tycker. Men jag bestämde mig där och då, ingen mer djurpark för mig. Aldrig cirkus. Aldrig någon vattenshow med späckhuggare i små bassänger. Jag kanske låter som en hycklare för att jag inte är vegetarian och det är ju värre. Men jag kan inte pga mina allergier så jag vill göra det jag kan. 
Undrade så vad ögonen försökte berätta. Men fick en sorglig känsla i kroppen av att stå i det fria när de hade sina små kvadratmeter att röra sig på.
Sen gick vi hem och gjorde såna där kvällsgrejer som jag glömt av. Men säkert kvällsmat och serier.

ENGLISH 
Oops! I bit of a silence here since Friday but nothing I want to apologise for. I've been busy with so many fun and nice things, not prioritizing the computer. More pics for you! Anyway, let's check out what Daniel and I got up to after work and school one evening last week.
We crossed the road from our flat and walked down the little path to the forrest and took the one leading to at special place. The fence round the zoo and the place where the elephants are when they're not on display in "savannah". I felt so bad seeing these magnificent creatures locked up and decided there and then: no more zoos for me. Never a cirkus or water shows with orcas in tiny pools. I know I can seem like a hypocrite, not being a vegetarian but I really can't with my allergies. But here I want to do what I can. I mean, look at those eyes staring at us. Freedom vs captivity. Then we went home and did whatever, I've forgotten. Probably ate tea and watched series. 
Christina:

Vad sorgligt med elefanterna... Fler och fler länder förbjuder ju vilda djur på cirkus vilket är jättebra.

Svar: Ja, men eller hur. De är så himla häftiga varelser och så få de inte vara där de ursprungligen borde leva. Är också glad för att det förbjuds mer och mer!
Nastasja Thor

Wilda:

Jag förstår din känsla. Och som jag önskar att det inte hängde på individer att ta dessa beslut, att de redan var fattade politiskt eftersom vi egentligen alla vet vad som är rätt och fel i detta. Om vi vill veta. Bra beslut!

Svar: Det är ju just det, att det är så himla enkelt för individen att blunda för detta när de som bestämmer gör det. Det är ju som allt annat problematiskt vi växt upp med som vi tror är automatiskt korrekt bara för att 'det alltid varit så'. Tack för din kommentar! :)
Nastasja Thor

Amanda Jonsson:

så klokt beslut! en gör vad en kan. och visst är det fruktansvärt hur dessa djur tvingas leva för människors rena förströelse? sjukt.

Svar: Ja! Inte okej någonstans. Hoppas att allt sånt ändras i vår tid.
Nastasja Thor

Kommentera inlägget här: